Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Jak być hotelarzem?

Dostępność: Dostępne w dziale e-publikacje
Wysyłka w: Dostęp do pliku PDF po opłaceniu zamówienia
Cena: 8,00 zł 8.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
ISBN / ISSN: 978-83-915010-9-2

Opis

Jakub Adamowicz, Grzegorz Wolak

Zawiera rozdziały − „Albergologia” czyli wiedza o hotelarstwie, Etyka w hotelarstwie; Krótka historia hotelarstwa. Rys historyczny; kształtowania się usług i pojęć hotelarskich; Rady dotyczące sprzedaży usług hotelarskich. Kilka słów o usłudze hotelarskiej; Jakość − analiza i kryteria − trochę teorii Sposób obiektywizacji oceny jakości usługi hotelarskiej; Terminologia ISO 8402; kategoryzacja i standaryzacja w polskim hotelarstwie; Funkcjonowanie i procedury służb hotelowych (recepcji, służby pięter). Bardzo ważna osoba w hotelu − VIP; Śniadania hotelowe; Wybrane terminy i definicje stosowane w hotelarstwie. W aneksie załączniki − Zasady arbitrażu IHA/UFTAA, Konwencja o odpowiedzialność, regulamin hotelowy, fragmenty ustawy o usługach turystycznych, rozporządzenia, regulaminy hotelowe oraz statuty PIH i PZH.

Pliki do pobrania:

Dane techniczne

Wydanie / kolejność w serii I
Wydawca KSH i Proksenia
Miejsce i rok wydania Kraków 2004
Ilość stron 256
ISBN/ISSN 83-915010-9-4
Format B5
Oprawa miękka
Kolorystyka środka czarno-biała
Rodzaj druku offsetowy
Dostępna wersja cyfrowa tak

Opinie o publikacji (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl